Stichting Rozenburg Bloeit beheert vijf jaarlijkse Rozenburgse evenementen: De Wielerronde, Jeugdland Rozenburg, UIT op Rozenburg, Rozenburg On(w)ijs en het Nieuwjaarsfeest op de Landtong. Daarnaast adviseert en bemiddelt de stichting bij andere evenementen en bewonersinitiatieven, via Opzoomer Mee. Ook verzorgt stichting Rozenburg Bloeit de promotie van Rozenburgse evenementen richting bewoners, via kanalen als media, websites en social media.

Wielerronde
De Ronde van Rozenburg wordt jaarlijks gereden op de tweede zaterdag van juni.  Wielrenners in de funklasse en de sportklasse rijden dan hun rondjes door het centrum van het dorp. Sportievelingen van alle leeftijden kunnen meedoen aan hardlopen, wielrennen en mountainbiken. Rond het parcours is veel entertainment als een braderie, de een autoshow Rozenburg on Wheels en optredens van dansgroepen, dj’s en bands tot laat in de avond. Ook de jaarlijkse kermis op het Molenveld trekt dan veel publiek.

   www.rondevanrozenburg.nl

Jeugdland Rozenburg
Vierhonderd kinderen en driehonderd vrijwilligers verzamelen zich elke laatste zomervakantieweek op het Molenveld om vijf dagen lang hutten te bouwen, te knutselen, te sporten, spelletjes te spelen, te gaan zwemmen en te zingen en dansen. Het vlotvaren door de oudste groepen is elke donderdag een spektakel.  Is het een dagje minder weer, dan zijn er twee grote tenten. Op vrijdag is het feest, met een dj en patat en daarna de optocht en uitvoering van het Jeugdlandlied voor ouders en andere belangstellenden. Daarna worden er prijzen uitgereikt, waarvan de Sonneveldtbokaal voor aardigste en sportiefste groep het allerbelangrijkst is.

   www.facebook.com/rozenburgjeugdland

Uit op Rozenburg
De opening van het Culturele seizoen in Rozenburg vindt jaarlijks plaats aan het eind van de zomer.
In en bij Muziektheater De Ontmoeting wordt een voorproefje gegeven van een nieuw en afwisselend theaterseizoen. Jong en oud kunnen genieten van diverse optredens op het gebied van theater, zang en dans.

   www.mtdo.nl

Rozenburg On(w)ijs
Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement waar het hele dorp voor warmloopt. Vlak voor Kerstmis bevriest de ijsvloer op het plein onder Molen De Hoop. In een grote tent kun je, ongeacht het weer, drie weken lang, elke dag schaatsen. Voor de kinderen zijn er zeehonden die fungeren als de ouderwetse stoel om het evenwicht te bewaren bij het eerste gekrabbel op het ijs. Scholen mogen allemaal een paar uur langskomen voor ijspret en er zijn optredens van landelijk en lokaal beroemde artiesten. Natuurlijk mag koek en zopie niet ontbreken: er zijn drankjes en snacks om de handen aan te warmen.

   www.rozenburgonwijs.nl

Nieuwjaarsfeest Landtong
Als de klok twaalf heeft geslagen, de champagneglazen klinken en het vuurwerk begint, start op de Landtong, net buiten Rozenburg een indoor festival met een spannende line up aan dj’s en ander entertainment. Busjes rijden van af het dorp naar de feesttent to be. Geen betere manier om het jaar te beginnen.

   www.facebook.com/pg/ProjectL1/photos/?tab=album&album_id=1340821